С втори кран, поставен на плаваща платформа, ще  се прехвърлят

...
С втори кран, поставен на плаваща платформа, ще  се прехвърлят
Коментари Харесай

Освобождаването на кораба Vera SU е технически обезпечено (видео)

С втори кран, подложен на плаваща платформа, ще  се трансферират товарите от блокирания транспортен съд Vera SU на баржа и ще се извозват. 

Технически е обезпечена интервенцията по освобождението на плавателния съд.  В осъществяване на заповед на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев, логистичният проект е в деяние и се извършва прецизно. Укрепен е заседналият товарен транспортен съд Vera SU с доставените тази заран аварийни котви. Целта е да бъде избегнато вероятно разбъркване на плавателния съд при утежняване на метеорологичната конюнктура, оповестяват от Министерството на превоза.



Днес по-рано бе осъществен водолазен оглед на целия каменист регион за прецизирането и слагането на котвите и техниката. Направен е и втори спомагателен оглед, при който е избрана и означена безвредна полоса за позициониране на 100-тония плаващ кран. Плаващият кран " Антей " към този момент приближи блокирания Vera SU.



На палубата на крана е инсталирана 15-тонна машина за пълнене на торби с съдържимост 1 звук всяка. Продукцията ще бъде извозена и складирана на пристанище Варна до цялостното възобновяване от корабособственика на направените от страната разноски.

При достатъчното облекчение на товара от заседналия транспортен съд, ще се сътвори опция за свалянето на плавателния съд от скалите с два влекача.

Снимки/видео: Румен Сарандев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР